Wij gebruiken scheikunde om

duurzaamheid te innoveren

In de strijd tegen klimaatverandering komen Vlaamse academische expertise en industriële ervaring samen bij CATCO2RE

Op het eerste gezicht lijkt CO2-afval, maar bij CATCO2RE denken we hier anders over. Met onze nieuwe scheikundige inzichten willen we één van de grootste wetenschappelijke uitdagingen van onze tijd oplossen: het transformeren van CO2-afval naar een grondstof voor de productie van brandstoffen en chemicaliën.

Ons doel is om methaan en methanol, beide waardevol als brand- en grondstof, te produceren met behulp van gerecyclede CO2 en zonne-waterstof. We zullen verschillende technologieën samenbrengen in een multifunctioneel en veelzijdig apparaat voor methaanproductie: de methanator. We zoeken een circulaire oplossing om de huidige industrie te hervormen in de richting van een CO2-neutrale economie.

Ons onderzoek richt zich op

CO2-afvang en -opslag

We ontwikkelen slimme materialen om CO2 af te vangen, te zuiveren en op te slaan uit afval- en rookgasstromen. Onze technologie maakt gebruik van microporeuze vaste stoffen, materialen met selectieve oppervlakte-eigenschappen die CO2 kunnen afvangen.
Hernieuwbare waterstof

Ons clean-tech-systeem bestaat uit foto-elektrochemische cellen, wat apparaten zijn die gebruikmaken van alleen zonne-energie om moleculaire waterstof (H2) uit water te produceren. Het doel is om een duurzaam alternatief te worden voor de huidige waterstofindustrie, die 99% van zijn H2 haalt uit fossiele brandstoffen.
Ontwerp van de katalysator

Een van de grootste hedendaagse wetenschappelijke uitdagingen is om het gebruik van CO2 als een bouwsteen voor chemische synthese mogelijk te maken. Het ontwikkelen van nieuwe katalysatoren is essentieel om de huidige beperkingen van de chemische processen te overwinnen en de productie van op koolstof gebaseerde chemicaliën en brandstoffen te verbeteren.
Scheidingstechnieken

Het chemische proces van omzetting eindigt in een gemengde stof waar onzuiverheden in zitten. Het mengsel moet daarom worden gescheiden en gezuiverd voordat het in productie genomen kan worden.
De methanator

Alle technologieën in één apparaat We zijn van plan een veelzijdig, modulair en gedecentraliseerd systeem te ontwerpen voor de productie van methaanbrandstof. De methanator is een alles-in-één apparaat dat elke technologie integreert die is ontwikkeld bij CATCO2RE


Neem contact op

Ontvang exclusieve content en nieuws van ons team

Partners

Nederlands